Brown Gold academy

8. 08. 2013 13:19:16
Hola hola, kritika volá. Dnes se mrkneme na zoubek jedné společnosti, co se zabývá oblíbeným nápojem a to kávou. Na první pohled se to zdá jako revoluční projekt dostupný pro každého, ale první dojem rozhodně nemusí být ten správný.

V této společnosti jde o prodej kávy.

Každý má svou internetovou stránku (back office), kde si nakoupí kávu a vidí strukturu svého týmu. Káva stojí kolem 350 Kč za 250g. Reobjednávky nemám povinné, nicméně jakmile toužím po provizi, nákup musím uskutečnit. Pošlu lidem link (vlastní unikátní odkaz), tím se dozví veškeré informace a mohou se bezplatně registrovat, aby jejich oko ohodnotilo přidanou hodnotu byznysu. Poté si, pro dokončení registrace, objednám kávu dle nabídky a hurá cestou na Olymp MLM.

Ne tak zhurta, ještě nám chybí základní informace o odměňovacím plánu. Jedná se o 6.úrovňový systém (unilevel), kdy šířka není omezena, což neplatí o hloubce, která se zastavila na již zmiňované úrovni 6.

Teď mám ingredience a pojďme to spolu uvařit, co nám z toho vznikne.

Společnost ohodnotím dle jednotlivých kritérií: produkt, systém, vzdělání, společnost.

Produkt: Jedná se o několik druhů kávy, které mají značku Brown Gold. Myslím, že káva patří mezi ty lepší, ale její hodnota není tak velká. Kámen úrazu vidím v distribuci. Káva má horní hranici a není zde prostor, aby se káva prodávala dál a tím si nemůžu vydělat, aniž bych měl v týmu velkou skupinu lidí. Velká skupina lidí, která nesežene nové členy, přestane tuto kávu kupovat, protože v ní nevidí přidanou hodnotu jako v produktu a neví, proč by si jí měli kupovat i nadále. To je zásadní problém.

Firma, která neprodává produkty koncovým zákazníkům... (zamyslete se nad tím sami, kolik znáte takových firem, aby byly úspěšné).

Systém: Provize máte 20 Kč za každého člena, který zakoupí kávu, a to až do 6.úrovně. Provizi vnímám tak malou, že aktivní spolupráci a zaučení lidí, vnímám jako nereálné. Jako tichého zabijáka vnímám omezenou úroveň. Musíte stále registrovat do první linie. V úspěšných MLM právě jdete do hloubky a hledáte členy, kterým dáte vzdělaní. Jakmile je člověk na 6.úrovni, nemáte motiv lidem pomáhat. Velikost provize a systém vidím jako nestabilní, o čemž se mnoho členů už přesvědčilo.

Vzdělání: V této firmě vzdělání nehledejte. Veškeré věci jsou v kompetenci nadšenců, co projektu věří. Komunikace s firmou funguje max. přes e-mail a to ne vždy ideálně. Na stránkách se jeví výraz Academy, z čehož vzniká mylný dojem učení se č získávání vědomostí. Jediné, co jsem se dozvěděl v e-mailu bylo to, že mám vkládat inzeráty kamkoliv to půjde a ať vezmu útokem čekárny a nástěnky.

Možná takto vytvoříte strukturu, ale chatrnou a bez vazeb.

Já vnímám MLM jako referenční marketing a to je hlavně o budování vztahů. Neznám firmu, která by vybudovala osobnosti na základě e-mailů a letáků.

Společnost: Na stránkách tvrdí, že si během 6 týdnů vydělám kolem 80 tisíc, což je asi 4000 platících lidí do 6.úrovně. V tuto chvíli firma eviduje přes 12.000 lidí. Max. 1 člověk z 1000 má příjem cca kolem 10 tisíc. Což máte 0,1% šanci, že to dokážete. A to se vážně vyplatí.... nebo ne?

Závěr: Provize malá, produkt nelze neprodávat dál, omezený systém, bez vzdělání, většina lidí to vnímá, že to zkusí a má jiné projekty, a toto je jako doplněk. Jakmile se objeví něco jiného, tento projekt zařadí do sekce "dále se již aktivně nevěnovat".

A co si myslíte Vy? Ochutnali jste kávu?

Vyděláváte pravidelně po šesti týdnech vylepování plakátů a spamování všemožných inzerentních webů?

Autor: Tomáš Řezníček | čtvrtek 8.8.2013 13:19 | karma článku: 12.87 | přečteno: 1981x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.24 | Přečteno: 263 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 450 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 111 | Diskuse
Počet článků 30 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1405
Na tomto dkazu se dozvite více: http://www.multilevel-marketing.cz/author/tomas-reznicek/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...